8 November 2017

Robotic Process Automation

U staat er wellicht niet bij stil, maar veel van de dagelijkse werkzaamheden in uw organisatie zijn repetitief en saai – ook al voegen ze misschien veel waarde toe voor uw klanten. Eén medewerker voert bestellingen in in het orderverwerkingssysteem en haalt de informatie uit binnengekomen e-mails en externe webportalen, een andere medewerker maakt een overzicht in een spreadsheet op basis van de informatie uit drie verschillende systemen en weer een andere medewerker voert periodiek audits en compliance reviews uit over de diverse (persoons)registraties in de organisatie.

Het zou ideaal zijn als uw IT organisatie dit op korte termijn kan automatiseren, maar de praktijk is weerbarstig: de prioriteit van IT ligt bij het beheren van de bestaande systemen, het doorvoeren van upgrades en het uitvoeren van projecten om nieuwe primaire systemen te implementeren.

Robotic Process Automation biedt een oplossing: het stelt operationele afdelingen in staat om in zeer korte tijd zelf deze werkzaamheden te “robotiseren”. Het gaat hierbij niet om fysieke robots, maar om software: een virtuele assistent die simpelweg de dagelijkse handelingen van medewerkers nabootst. Op deze manier hoeft u uw systemen (of die van uw leverancier) niet aan te laten passen. De tijd die hiermee vrijkomt kunnen medewerkers besteden aan andere waarde-toevoegende activiteiten. Hiermee kunt u een return on investment (ROI) van 30% tot 200% in het eerste jaar behalen. Wij helpen u graag met het opstellen van een gedetailleerde business case voor uw specifieke situatie.

Welke werkzaamheden lenen zich voor RPA? Simpel gezegd zijn dit alle handelingen die medewerkers op de “automatische piloot” met behulp van gestructureerde gegevens kunnen uitvoeren. Cognitieve werkzaamheden, waarbij tekst- en taalinterpretatie, ervaring en materiekennis een belangrijke rol spelen, lenen zich meer voor de toepassing van Artificial Intelligence. Tijdens een assessment kijken wij samen met u welke processen in uw organisatie geschikt zijn.